Home Journey Citytrip naar Cambridge en Oxford Engeland

Citytrip naar Cambridge en Oxford Engeland

by Debbie
5,K views
The Pantry Leighton Buzzard

England here we come! Ik had er al weken naar uitgekeken en eindelijk was het afgelopen donderdag zo ver. Met de Ferry ben ik richting Cambridge en Oxford gegaan om te genieten van een lang weekendje uit. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen en genieten van al het moois dat Engeland te bieden heeft.

Engeland is mijn favoriete vakantieland en ik was heel erg blij dat ik mee mocht met mijn vriend en zijn broer tijdens deze citytrip richting Cambridge. We zouden de zoon van mijn zwager ophalen. Hij studeert en werk in Cambridge en wil graag zijn vakantie in Nederland vieren. Onderweg zouden we kleine stadjes bezoeken om even lekker te shoppen en cultuur te snuiven. Inmiddels ben ik weer thuis en heb van deze citytrip leuke foto’s gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Het is een uitgebreid verslag geworden dus pak gerust een kopje thee. Veel leesplezier!

Harwich English Breakfast
English Breakfast bij Premier Inn Harwich

Donderdag hebben de nachtboot van Hoek van Holland – Harwich genomen en na een goede en rustige overtocht kwamen we vrijdag vroeg in de ochtend hongerig in Harwich aan. Mijn zwager wist een fijne plek om te ontbijten en daar maakten we meteen gretig gebruik van. Het Engelse ontbijt is nu niet echt mijn favoriet, ( lees: veel worst, spek en calorieën ) maar hier was er ook de mogelijkheid om een continental ontbijt te nuttigen. Op de foto kunnen jullie precies zien waar ik heb gezeten. Het was even lekker om na een nacht varen rustig bij te komen en nog een hele dag voor ons te hebben.

Braintree Essex

Braintree Essex: Shoppen bij Charityshops

In Londen heb ik weleens een kijkje genomen bij een Charity shop maar dit viel altijd tegen. In Braintree heb ik mijn hart op kunnen halen! Wat een leuke spulletjes hadden ze daar. Ook heb ik even rustig kunnen winkelen in dit vriendelijke stadje bij Boots en Superdrug.

Boots Braintree Essex
Zoals je op deze foto kunt zien is het nog erg vroeg wanneer we in Braintree arriveren. De Boots is nog maar net geopend. Boots is een van mijn favoriete drogisterijen en wanneer ik in Engeland ben ga ik er altijd even langs om te shoppen. Superdrug heeft een aantal merken waar ik fan van ben en ook bij deze drogisterij moet ik altijd even naar binnen.

Great Brittain Braintree

Om in het winkelcentrum te komen moest ik een klein steegje door wandelen. Op het binnenpleintje kwam ik dit typisch Engelse huisje tegen.

Cambridge

Cambridge de beroemdste universiteitsstad ter wereld

Samen met Oxford is Cambridge de oudste en beroemdste universiteitsstad van Groot-Brittanie. Ik was er nog nooit geweest maar de stad is zeker het bezoeken waard! Er staan ontzettend mooie gebouwen uit de 15e en 16e eeuw en er zijn hele leuke winkeltjes.

Cambridge

Door de stad ligt het riviertje de Cam, waarnaar Cambridge is vernoemd. Je kunt er een punter huren om door de stad te varen. Afgelopen vrijdag was het ook in Cambridge koud en donker, maar toch kon ik de schoonheid van de stad zeker zien en ervaren.

The Cam Cambridge

Naast de universiteiten die op verschillende locaties door de stad staan is Cambridge een mooie groene stad. Het winkelgebied is voor een groot gedeelte autovrij. Ik vond de sfeer heel relaxed en opgewekt. Je voelt dat het een stad vol jonge mensen is en dus volop in ontwikkeling.

Cambridge Blauwe regen

Chelsey Buns Fitzbillies

Tea time met Chelsea Buns

Bij het hippe koffie tentje Fitzbillies eten we een Chelsea Bun bij onze koffie. Dit zoete broodje is heel bekend in deze streek en wordt vaak ‘s middags bij een kopje thee genuttigd. Het is een mix tussen een Zeeuwse bolus en koffiebroodje. Erg zoet en lekker dus! Ik vond Cambridge een prachtige stad die ik graag nog eens zou willen bezoeken.

Huisjes Leighton Buzzard

Sightseeing in Leighton Buzzard

Na een heerlijke nacht en ontbijt rijden we uitgerust naar het stadje Leighton Buzzard. Dit idyllische plaatsje is bekend van The Great Train Robbery uit1963 maar nu vooral een klein plaatsje waar mensen wonen, werken en recreëren. Later op de middag bezoeken we nog de plek waar deze treinroof plaats heeft gevonden maar helaas is daar niets meer van te zien. Waarschijnlijk schamen de Britten zich zo voor dit incident dat ze alle herinneringen hebben gewist.

Charity Leighton Buzzard

Leighton Buzzard ShopLeighton Buzzard is een klein plaatsje met veel ( lokale ) winkels en pubs. In één van de charity shops koop ik prachtige kinderkleding voor mijn winkel maar verder is er op winkelgebied niet zo veel te beleven.

The Pantry Leighton Buzzard

The Pantry: Good Food

Na de lange ochtend vol met indrukken moet er natuurlijk weer lekker gegeten worden. Mijn zwager vind in een steegje dit ware juweeltje.

The Pantry Leighton Buzzard
Bij The Pantry kun je heerlijk eten, de gerechten zijn vegetarisch of veganistisch en zeker biologisch. Echt goed eten dus! Ik kies voor een geitenkaas taartje met koolsalade. Het eten in Engeland is duur maar deze lunch kostte nog geen tien euro. Wanneer je ooit in de buurt bent van Leighton Buzzard kan ik je The Pantry beslist aanraden.

The Trout Inn

Oxford The Trout Inn

The Trout Inn, decor voor Inspector Morse

Aan rivier de Theems gelegen, ligt het beroemde restaurant The Trout Inn. Verschillende celebrity’s hebben ooit dit restaurant bezocht. Zo heeft Bil Clinton hier een feestje gevierd toen zijn dochter Chelsey haar bul had gehaald aan de universiteit van Oxford. Ook is The Trout Inn decor geweest voor verschillende series en films zoals de serie Inspector Morse. Het is een prachtige plek middenin het natuurgebied vlakbij Oxford. We wilden hier graag een hapje eten maar alles was al volgeboekt. Op het terras met uitzicht over de Theems hebben we wat gedronken en nog even genoten van het zonnetje.

English Rose Bed & Breakfast England’s Rose

Nadat we door het mooie landschap van Oxfordshire hebben gereden komen we aan bij onze Bed & Breakfast, England’s Rose. Geheel in Victoriaanse stijl en typisch Engels zullen we hier de nacht doorbrengen. We worden verwelkomt door Bob, een oude gentleman die ons naar de kamers brengt waar we zullen overnachten.

The England's Rose Poppy Room Is het geen schattige kamer? Ik vind het zo over de top en echt Brits. De kamer was wel wat gedateerd en het rook er niet zo fris. Ik had besloten om mijn kleren tijdens het slapen aan te houden. Normaal gesproken slaap ik overal, maar ik had gewoon geen goed gevoel. Net nadat ik in bed lag werd er op de deur geklopt. Een oversture Bob vertelde dat er een dubbele boeking had plaatsgevonden! We besloten uit deze kamer te gaan en bij de broer van mijn vriend op de kamer te slapen. Daar stonden drie losse boxsprings en deze zagen er ook beter uit. Over dit avontuur hebben we smakelijk moeten lachen en mijn zwager die deze kamer had geboekt heeft netjes zijn geld terug gekregen.

B&B The England's Rose

The England's Rose Citytrip Oxford en bezoek Botanische tuin

Terwijl mijn vriend en zijn broer overdag een vliegshow willen bezoeken laat ik mij afzetten in Oxford bij de Botanische tuin. Ik hou van planten en van tuinen en was zeer benieuwd naar deze plek. Hier zou mijn dag beginnen en om negen uur ‘s ochtends was ik de eerste die deze oase van rust bezocht.

Oxford Botanic garden Het bezoek aan de tuin was meer dan de moeite waard en ik heb er heel veel foto’s gemaakt. Ik vind het leuk om deze een andere keer te laten zien.

Oxford Magdalen College De Universiteit van Oxford is de oudste Universiteit van Engeland. Net zoals in Cambridge staan de verschillende colleges verspreid door de stad.

Oxford University Church of Saint mary the virginDe Universiteitskerk Saint Mary the Virgin en een oud overdekt winkelcentrum in het centrum van Oxford.

The Covered Market Oxford

Winkelen in Oxford

Ook shopaholics kunnen hun hart ophalen in Oxford. In het Centrum van Oxford zitten de meeste bekende ketens en ook zijn er overdekte winkelcentra waarvan Westgate één van de bekendste is. Westgate is een modern overdekt winkelcentrum waar ook de luxere merken te vinden zijn. Ik hou persoonlijk niet zo erg van deze shoppingmalls omdat ze wat onpersoonlijk zijn. In het centrum van Oxford ondervond ik wat last van de vele zwervers die daar rondhingen en aan het bedelen waren. Het is een groot probleem in de grote steden van Engeland waar er nog veel op het gebied van opvang gedaan moet worden. Helaas gaat er nu heel veel geld naar de Brexit en dat merk je dus op straat. Oxford heeft niet de sprankelende uitstraling als Cambridge en in die zin zijn de maatschappelijke problemen veel meer zichtbaar. De scheiding tussen arm en rijk is in Engeland al veel duidelijker aanwezig en dat is op zich al verdrietig genoeg. Daarom voelde ik ook niet zo de behoefte om te gaan shoppen en heb ik veel gewandeld en rondgekeken.

Comptoir Libanais Westgate Genoten van de Countryside

Ik ben drie dagen in Engeland geweest en het voelde als een hele week. Het was fantastisch en ik heb heel veel indrukken opgedaan. Ik kende alleen de hectische binnenstad van Londen maar de Countryside is mij heel goed bevallen. Het prachtige glooiende landschap met haar weidse uitzicht en de lieflijke dorpjes en plaatsen waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan vond ik mooi. Naar Cambridge wil ik nog een keer terug, Oxford hoeft voor mij niet meer, te vies en industrieel. Alleen de botanische tuin was voor mij een echt hoogtepunt waar ik in mijn eentje ruim twee uur lang heb rondgedwaald. Ik hoop dit jaar nog een keer terug te kunnen gaan maar het is even afwachten hoe de Brexit er precies uit gaat zien. Voor nu heb ik een rugzak vol herinneringen en dat is natuurlijk ook heel wat waard.

Ben jij ook zo’n fan van Engeland? let me know.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00