Home Journey Mijn wensen voor de Zomervakantie

Mijn wensen voor de Zomervakantie

by Debbie
4,5K views
Zomervakantie

Ik heb een aantal wensen voor de zomervakantie. Aan voornemens doe ik niet want deze komen toch nooit uit. Nog drie weken te gaan en dan heb ik maar liefst vier weken vrij. Zomervakantie. Na een hele woelige periode kan ik je zeggen dat ik daar ook echt aan toe ben.

Wat ga ik doen?

De afgelopen tijd heb ik erg hard gewerkt en dat merk ik. Ook zijn er veel dingen gebeurd; zo zal het jullie niet ontgaan zijn dat Toon de rode kater is overleden en dat mijn auto het heeft begeven. Het duurt wat langer dat ik ‘s ochtends mijn bed uit kan komen en na een lange werkdag heb ik geen puf meer om nog wat te doen. En dat vind ik jammer! Ik ben graag bezig in de avonduurtjes met van alles en nog wat: tekenen, schilderen, bloggen, en natuurlijk het huishouden, de katten en de cavia’s.
Dat het soms een drukte van jewelste kan zijn hoef ik denk ik niet aan jullie uit te leggen, en dan heb ik niet eens kinderen.

Niks moet, alles mag!

Wanneer ik vakantie heb ga ik allereerst mijn tempo naar beneden brengen. Ik ga langer uitslapen en in plaats van zes uur uit bed neem ik voor meer dingen rustig de tijd. Lekker gezond koken bijvoorbeeld want ik heb de tijd om rustig boodschappen te doen. Het lijkt me fijn om mijn huishouden een beetje op orde te krijgen en de klusjes die zijn blijven liggen af te maken. Zo moet mijn koelkast een keer nodig schoongemaakt worden en daar komt het maar niet van. Gewone alledaagse klusjes die wanneer je tijd hebt voldoening geven wanneer ze zijn gedaan.

Vakantie kleding Naaien

Kleertjes naaien

Waar ik ook echt naar uitkijk is om weer achter de naaimachine te kruipen om leuke kinderkleding te naaien. Kleurige jurkjes voor mijn winkeltje en uiteraard ook voor mezelf. Ik verheug mij op een bezoekje aan de vrijdagmarkt in Arnhem om mooie stofjes te kopen. Het patroon voor een jurkje voor mijzelf heb ik al en ben nu nog op zoek naar een hip patroontje voor een kinderjurkje.

Zeep maken

Het lijkt me zo ontzettend leuk om eens een keertje zeep te maken op de ambachtelijke manier. Dus met loog ( natrium hydroxide ) en zo. Ik durf thuis geen zeep te maken vanwege mijn katten die er rondlopen. Dat betekent dat ik veiligheidsmaatregelen moet nemen en een klein labje ga inrichten bij vriendlief. Buiten welteverstaan! Ik wil graag zeep maken met natuurlijke boters en oliën en daarmee lekker experimenteren. Ik verheug mij daar enorm op! Natuurlijk houd ik jullie van dit experiment op de hoogte! Wanneer de boel ontploft is ook;-)

Terschelling Strand Noordzee

Genieten van het kleine

Ik heb een klein huisje, een klein tuintje en kan genieten van kleine dingen. De tuin, de planten die bezoek krijgen van bijen en hommels die zich volproppen met stuifmeel en vlinders die op de seringenboom afkomen en de katten om mij heen. Op de fiets de natuur in en genieten van wat Nederland allemaal te bieden heeft. Het prachtige Wad en Terschelling, de wolkenpracht, de kleuren van de zee. Ook vanwege mijn dieren ga ik niet te lang weg en blijf ik meestal in Nederland. Voor mij zijn deze vakanties heerlijk en geven ze rust en ontspanning. Van drukte om mij heen houd ik niet en merk dat ik daar ook steeds slechter tegen kan.

Toelaten van het onverwachtse

Zo, de belangrijkste dingen zijn opgeschreven en ik zal vast wel iets zijn vergeten. Wat voorop staat is proberen te genieten van wat de dagen gaan brengen. De tijd ook een beetje haar gang laten gaan, want daar is de zomervakantie tenslotte voor. Luieren, mijmeren, schrijven, lezen en nieuwe ideeën maken. Ik kijk er naar uit. Nu nog drie weken te gaan en op 30e juli is het zo ver. Op mijn verjaardag vertrek ik richting Terschelling, het eiland waar ik het hele jaar aan heb gedacht en naar heb verlangd. Vakantie vieren en het leven.

Lieve lezers, ik wens jullie een hele fijne zomer toe!

Handtekening World of Bliss

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00